Untuk Memiliki, Menghadiah & Mewaqafkan "TAFSIR PER KATA BAHASA MELAYU & ENGLISH WORD-BY-WORD @ AL-QUR'AN SAIZ BESAR" temui Tok d TABLETALK SANTAI BERGERAK! (1) "SABTU" 19 OGOS 2017 Sesi Pagi 07.30 - 09.30 PAGI MADRASAH IHSANIAH [BELAKANG PUBLICBANK, TELUK INTAN] PERAK DARUL RIDZUAN. DIRECT DELIVERY SERVICE : TO ->BANDAR TASIK SELATAN [TBS STATION] KL 06.00-06.45PTG JUMAAT 25 OGOS 2017 TEMPAHAN ORANG TBS DIBUKA SEKARANG! Pertanyaan? SMS@WhatsApp 014 6338 925. Selain tempat ini, Tafsir@Al-Qur'an akan terus di "POSLAJU@POSBIASA" ke Rumah/Pejabat Anda, manakala Sesiapa yang Waqaf Online maka sebuah "Video Waqaf Anda" akan disiarkan secara Online dalam Blog & FB Pages ini. Sila ikuti perkembangan Waqaf Anda ke mana Tafsir Al-Qur'an tersebut disalurkan melalui link Waqaf International! Layari Info Terkini Twitter, Facebook & Instagram. Direct Walkin H/O (1) *AL-BAROQAH ROOM, JLN. PASAR [TELUK INTAN], PERAK @ (by APPOINMENT Only!) : جزاك اللهُ خيراً , سبحان الله , الحمد لله , الله اكبر !

KITAB HADITS SHAHIH IMAM BUKHARI R.HA DAN IMAM MUSLIM R.HA

Berpegang teguhlah kepada Al-Qur’an Al-Kareem dan Sunnah Baginda Rasulullah SAW yang merupakan dua warisan peninggalan Nabi Muhammad SAW yang harus kita patuhi, seandainya kita mahu selamat di Dunia dan Akhirat. Sebagaimana Sabda Baginda Rasullullah SAW : "Aku tinggalkan dua perkara yang jika kamu berpegang kepada keduanya, nescaya kamu tidak akan sesat buat selama-lamanya, iaitu Al-Qur'an dan Sunnahku". Inilah kunci kesejahteraan dan kebahagiaan hidup ummat manusia itu sendiri yang diciptakan sebagai Hamba dan Khalifah ALLAH SWT di atas muka bumi ini.  
Kitab "Kumpulan Hadits Shahih Bukhari Muslim" terjemahan dari Kitab Al-Lu’lu’ wal Marjan karya Syeikh Muhammad Fu’ad Abdul Baqi ini merupakan satu tuntunan dan keperluan sejati bagi mereka-mereka yang merindukan huraian lengkap hadits-hadits shahih Baginda Rasulullah SAW yang termuat melalui Imam Bukhari R.HA dan Imam Muslim R.HA. Bab-bab yang dibincangkan merangkumi Keimanan, Fiqh Ibadah, Mu’amalah, Akhlak yang disusuli pembahasan secara sistematik dan menarik. Sangat wajar lagi perlu dimiliki oleh setiap insan yang bergelar muslim, mudah-mudahan dapat diketahui serta diamalkan segala Sunnah Baginda Nabi SAW dalam kehidupan seharian In-syaa' ALLAH. Spesifikasi kitab adalah seperti berikut ;
a) Kategori : Kitab Hadits 
b) Berat : 1.5KG
c) Kitab Asal : Al-Lu'lu' wal Marjan karya Syeikh Muhammad Fu'ad Abdul Baqi
d) Penerbit : Insan Kamil, Indonesia

KITAB KUMPULAN HADITS SHAHIH BUKHARI MUSLIM (Hardcover) Saiz Biasa, A4
Mahar RM 100.00 Walkin Only for Semenanjung Malaysia (*STATUS STOK : "ADA = Hard Cover Fixed Color" / TIADA / TERIMA ORDER SAHAJA, **Mahar EXCLUDING PosLaju Fees! ) *MILIKINYA SEKARANG ! **WAKAFKANNYA SEKARANG ! ***HADIAHKANNYA SEKARANG !

Segala artikel, gambar dan huraian di dalam halaman ini boleh di ambil, copy-paste atau dikongsikan dengan seramai-ramai mungkin manusia di atas muka bumi ini. Semoga ALLAH SWT mengambilkira usaha yang sekadar termampu ini sebagai Amal Soleh Kebaikan pemberat neraca timbangan mizan kita semua di dalam membantu Baginda Rasulullah, Nabi Muhammad SAW mengembangkan dakwah Islam ke serata pelusok dunia, Ameeen.

RECITE, LEARN AND PRACTICE AL-QUR'AN & AL-HADITH ANYWHERE! ANYTIME! YA' ALLAH SAFEGUARD US FROM THE PUNISHMENT OF THE FIRE!
" AL-QUR'AN NUR KAREEM KITAB SUCI KALAM TUHAN, SAHABAT TERBAIK KITA DI DUNIA & DI AKHIRAT "